Aangenaam, ik ben Willemijn Koolhaas

In oktober 2018 richtte ik Wikt, training en teaminnovatie op. Dat deed ik na ruime ervaring in de maatschappelijke dienstverlening, met name in het begeleiden van teams bij hun dagelijkse werkzaamheden. Hoe geef je antwoord op alle vragen, verwachtingen die afkomen op teams in het sociaal domein?

 

Wik(kt)en en wegen
Ik verzorg intervisies in teams en begeleid teamdagen, teamontwikkelingen en trainingen, soms aan de hand van casuïstiekbespreking. In bijeenkomsten staan we stil, reflecteren we, en werken we samen. Naar mijn idee is stilstaan, het wikken en wegen, een voorwaarde om vooruit te komen.

 

Ik ben een echte verbinder, goed in staat om structuur te bieden. Met een achtergrond in het sociaal domein, voel ik mij met hart en ziel verbonden aan de dagelijkse praktijk van sociaal professionals. Mijn passie vind ik in het begeleiden van teams in een transformatieproces: met alle facetten die daarbij komen kijken.

Werkvormen

Activiteiten worden altijd op maat ontwikkeld: passend bij de vraag en opdracht van het (sociaal) team. Ik maak onder meer gebruik van:

Lencioni

Het gedachtegoed van Lencioni, als theoretisch model en methodiek om samen te werken.

Roos van Leary

De Roos van Leary om inzichten te krijgen in de interactie binnen het team en handvaten die interactie te bevorderen.

Deep democracy

Deep Democracy, om te werken vanuit eigenaarschap en gedragen besluitvorming. We maken gebruik van de wijsheid van de minderheid en omarmen álle ideeën in een team.

Progressiegericht werken

Werkvormen vanuit Progressiegericht werken.

De werkvormen zijn altijd gericht op ontwikkelen en resultaten. We werken vanuit positieve psychologie, zoekend naar de mogelijkheden.

 

Hierbij maak ik gebruik van de tools uit mijn gereedschapskist:

 

kennis van het werkveld.

ruime ervaring in methodisch handelen.

oog voor het bewaken van processen.