Over Wikt

Willemijn Koolhaas heeft in oktober 2018  Wikt, training en teaminnovatie opgericht na ruime ervaring in de maatschappelijke dienstverlening en met name in het begeleiden van teams bij hun dagelijkse werkzaamheden. Hoe geef je antwoord op alle vragen, verwachtingen die er op je afkomen in deze tijd van de kanteling?

Ik doe dit onder andere door het begeleiden van casuïstiekbesprekingen,  intervisie in teams en in trainingen. Naar mijn idee is stilstaan, het wikken en wegen, een voorwaarde om vooruit te komen.

Een echte verbinder die goed in staat is structuur te bieden, met hart en ziel verbonden is aan de dagelijkse praktijk  van  sociaal werkers. Ik heb me  gespecialiseerd in generalistisch werken, ben gedreven in het begeleiden van het transformatieproces in al z’n facetten en geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen.

Coachende progressiegerichte werkstijl, gericht op ontwikkelen en resultaten met kennis van het werkveld, ruime ervaring in methodisch handelen en oog voor het bewaken van processen. Methodes waarmee gewerkt worden zijn oplossingsgericht werken, DichtErBij en het gedragen plan.

Zie ook profiel LinkedIn

Willemijn Koolhaas

Sinds 1990 werk ik binnen de maatschappelijke dienstverlening, na een afgeronde HBO Maatschappelijk werk. In de loop der jaren heb ik me een outreachende werkwijze en brede integrale wijze van kijken eigen gemaakt, in de functie van ouderenadviseur. Dit bleek heel waardevol in de functies die volgden, die van inhoudelijk werkbegeleider en stafadviseur.

Als meisje turnde ik graag en assisteerde al op jonge leeftijd. Mensen letterlijk in beweging brengen. Later ben ik CIOS gaan doen, met vanzelfsprekend het keuzevak turnen, en ook de specialisatie Zorg en Hulpverlening. De liefde om voor groepen te staan en met groepen te werken komt hier vandaan. De afgelopen jaren heb ik weer ontdekt hoe leuk ik het vond om te trainen. Nu doe ik dit op mijn vakgebied en is het figuurlijk ‘in beweging brengen’.

Ik treed mensen tegemoet met alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan, maar kenmerkend voor mij zijn de open houding waarmee ik mensen benader en nieuwsgierigheid naar wat mensen beweegt, onbevooroordeeld.
Ik geniet volop van de natuur en maak graag voettochten. Het is mijn hartenwens om mensen tijdens hun ontdekkingstocht ‘naar binnen’ te ondersteunen. Dit kan zowel in de duinen dicht bij huis als op weg naar Santiago de Compostella.

Wikt

   06 400 06 299          info@wikt.nl